acupunctuur


Tir Nan Og Stables

                                                                                                                                      Land of the Ever Young
'Acupunctuur '
           

Sinds ruim een jaar geleden ben ik aanraking gekomen met acupunctuur voor paarden. Na reeds ervaring met het energetisch meten van mijn paarden doormiddel van de bio sensor en leggerantenne was de acupunctuur  voor mij een methode om mijn paard te gaan behandelen voor zijn luchtwegen.


Boy,


Boy is mijn eerste Tinker met welke ik al ontzettend veel heb gedaan en heb meegemaakt, pas sinds ik mijn opleiding ben begonnen bij de IHF en ik dieper ben gaan kijken in hoe een paard zijn 'wezen' is ben ik beter gaan begrijpen. En ook mijn gevoel, wat er natuurlijk altijd al is geweest kunnen gaan ontwikkelen en gaan verfijnen. Ik zocht een manier om Boy welke al erg lang een soort hooikoorts allergie heeft te kunnen helpen.


De laatste jaren werd dit steeds erger, bij de dierenarts krijg je al snel ventipulmin voorgeschreven. Voor mij is dit geen oplossing daar je het probleem onderdrukt en niet aanpakt. Dus ging ik op zoek naar een andere methode om dit op een natuurlijke manier op te lossen. Via een leerling aan de opleiding kwam ik in contact met Saskia Voeten van Innerforce. In die tijd was het voor mij ook niet gemakkelijk, ik was vaak erg moe en was altijd druk met het huishouden en de zorg voor de kinderen en de paarden. Ik wilde direct een behandeling voor zowel mezelf als voor mijn paard.


Saskia komt op mij zeer kundig over een lieve zorgzame vrouw, en het gevoel was gelijk ok. Bij mij was het dat mijn hormoonhuishouding overhoop lag en ik tijd voor mezelf moest kunnen nemen. Bij Boy is er veel uitgekomen waar ik van stond te kijken, en pas sinds de opleiding door heb. Hij spiegelt mij enorm, doordat ik vanuit mijn jeugd altijd gepest werd was ik heel onzeker, angstig, faalangst en zo kan ik nog even doorgaan.. Dit heeft zich wellicht geuit in een auto immuunziekte Cutane Lupus Erythematodus. Boy spiegelt mij en dit uit zich bij hem door luchtwegproblemen, huidproblemen, darmproblemen.


Boy zit in een vicieuze cirkel en ook met diverse lagen welke we hebben moeten doorlopen voor zijn behandeling. Mede doordat hij teveel last heeft in de zomerperiode heb ik afgelopen jaar hem op 'pensioen'gezet voor mij een heel grote stap want ik ben nog steeds razend enthousiast om leuke dingen te doen met hem. Maar voor hem gaat dat niet en vind ik het ook niet eerlijk dit van hem te verlangen. Het is niet zo dat ik hem helemaal niet meer kan rijden maar niet meer zoals ik altijd gedaan heb. Dit besluit te moeten nemen maar ook het deel van het loslaten en wat hij tot nu toe voor mij gedaan heeft was enorm moeilijk. Maar ik heb die stap kunnen nemen, en mijn gevoel verteld me dat dit juist is voor Boy.


Zijn vicieuze cirkel houd in dat hij in de diverse seizoenen terug enkele problemen krijgt nu is het seizoen dat de lever meer werkt waardoor hij terug klachten krijgt van dunnere mest, huidproblemen e.d. Sinds enkele weken krijgt hij aangepast voer iets waar we al erg lang mee aan het sukkelen zijn geweest nu krijgt hij van hartog het ingepakte hooi, jopack en opti form van mijten een soort kruidenmengeling als vervanging van zijn ruwvoer. Omdat hij niet tegen gewoon hooi kan, in de zomer kan hij op de weide maar in de winterperiode is dit hetgeen ik hem moet voeren.


Maddy;


Maddy is nog niet zo lang bij ons, een zeer gevoelige merrie. Nadat zij een veulen bij ons heeft gehad en we haar graag opnieuw wilde gaan dekken bleken er enkele problemen te ontstaan. Zo had ze bij een nieuwe dekking twee eitjes waardoor we moesten bekijken of dat er een eitje vanzelf vanaf ging of dat we moesten ingrijpen. Tenslotte resulteerde dit in het afsterven van beide vruchtjes. Omdat we al later in het seizoen waren besloten we om haar hengstig te laten spuiten zodat we zeker een juiste cyclus konden volgen. Dit resulteerde uiteindelijk in problemen welke zich uitte in kreupelheid. Wat heeft dit nu met haar cyclus te maken en het opnieuw hengstig worden?


Ik zal proberen dit duidelijk te maken maar eerst vertel ik over de problemen die volgden, Maddy kreeg problemen met haar voorbenen en alles duidde op hoefbevangenheid. Dit was absoluut niet logisch want Maddy stond niet op gras en was zelfs tegen de magere kant aan.  De dierenarts vermoedde hoefbevangenheid omdat ze pijnlijk was op haar hoefzool.. maar ook weer niet in die mate om direct te kunnen zeggen dat dit hoefbevangenheid moest zijn. Na periodes van rust, bekappen, op ijzers ging het wat beter maar terug dekken wilde ik haar niet zolang ik niet zeker was dat ze ok was.


Nadat we haar op ijzers hadden gezet wilde ik haar terug zonder ijzers omdat ze voorheen ook altijd zonder ijzers had gelopen. Dit resulteerde de eerste keer weer in kreupelheid dus weer terug op ijzers gezet. Mijn gevoel vertelde me al de hele tijd dat het iets anders moest zijn maar ik kon niet duidelijk krijgen wat het nu was. Uiteindelijk heb ik Saskia haar eens laten doormeten, haar hormoonhuishouding was net als bij mij een zooitje.. en wat ik in die tijd weer van iemand anders te horen kreeg was dat de hengstigheidspuit ook een effect op haar problemen kon hebben  veroorzaakt.. dit zou een soort eiwit achter laten in het lichaam wat heel lang nodig zou hebben om uit het systeem te krijgen.. enfin, Saskia heeft Maddy doorgemeten en kwam ook tot de ontdekking dat ze een blokkade had op haar trapeziusspier.. Saskia heeft toen deze blokkade behandeld en sinds die tijd waren het kreupel lopen e.d. opgelost en kon ik Maddy zelfs weer zonder ijzers zetten. Uiteraard was ik ontzettend blij want ik was de wanhoop nabij.. ik kon geen oplossing bedenken om haar terug gezond te krijgen.


Maddy zou nog een aantal keren behandeld worden voor haar hormonen.. en ook Maddy is begonnen met mij te spiegelen.. Nu staat Maddy nog in behandeling voor haar hormonen en hopelijk kan ik mijn problemen te lijf gaan zodat mijn paarden hiervan niet zo'n hinder ondervinden. Inmiddels is Maddy ook de allergie problemen van Boy gaan vertonen, allergie voor gewoon hooi. Nadat we gestopt zijn met het voeren hiervan is Maddy een heel ander paard..nog niet probleemvrij maar zo goed dat we terug begonnen zijn met grondwerk. En Maddy geniet weer van haar leven, is allert en werkt graag..


>>>>lees verder, uitleg van Saskia<<<<

>>>>naar boven<<<<