acupunctuurII


Tir Nan Og Stables

                                                                                                                                      Land of the Ever Young
  "Acupunctuur"           

Saskia Voeten

Een stukje uitleg over acupunctuur en een InnerForce behandeling


Alles is energie, materie is energie (Quantumfysica). Als je van dit paradigma uitgaat kun je stellen dat je fysieke lichaam bestaat uit energie.Energie is voortdurend in beweging en onderhevig aan verandering. Verandering van omgeving, verandering van gewoonte (o.a. eten, drinken), verandering van gedachten, verandering van overtuigingen...enz. Als het lichaam uit energie bestaat is het dus ook voortdurend onderhevig aan verandering.


Met acupunctuur gaan we met behulp van een naald en de zuiverste intentie (“Yi”) doelbewust een verandering te weeg brengen in het “energetisch lichaam”. Het lichaam kan zich zelf terug in balans brengen.


Bij een InnerForce behandeling gaan we met behulp van de Lecher-antenne het “energetisch lichaam” meten om zo zeer verfijnd er achter te komen welke meridiaan, orgaan, interne- of externe factor verantwoordelijk is voor bepaalde symptomen. Om tot een nog snellere verbetering te komen van het klachtenpatroon, wordt een middel gezocht wat energetiche resoneert  met het gebied of factor dat het lichaam uit balans brengt. Dit middel kan zijn op basis van Chinese kruiden, Ayurvedische kruiden, homeopathie, detoxformules, Flowers, InnerForce samenstelling,...


voor meer informatie kunt u de website van Saskia bezoeken Innerforce


Hoe werkt nu het spiegeleffect bij het paard?


Paarden nemen geen problemen over maar  spiegelen. Paarden spiegelen.

Paarden hebben een bepaalde constitutie waardoor ze gevoelig zijn om bepaalde ziektepatronen te ontwikkelen. Vaak zie je dat zulke paarden ook terecht komen bij mensen met een dergelijk lichamelijk probleem of gevoeligheid  Dit is wet van aantrekkingskracht.Onbewust (of sommige mensen bewust) word je aangetrokken tot dit paard omdat je iets herkend in hem en omdat  dit paard jou iets kan leren over jou eigen innerlijke.Bevindingen Boy en Maddy


In het voorbeeld van Boy, de soort hooikoorts, allergie ,  is in essentie een probleem  van het immuunsysteem. Dit zie je bij Sandra terug in de Lupus die ze heeft. Ook een immuunziekte. De immuunziekte is de WORTEL of oorzaak.

De SYMPTOMEN uiten zich in kort van adem, huidproblematiek en darmproblemen.

Bij Sandra ook kort van adem en huidproblematiek (lupus) en de hormoonhuishouding (o.a. goede werking darmen is van groot belang)

Maddy begint Sandra nu ook te spiegelen door soortgelijke symptomen te ontwikkelen (hormonen, kuchen)De symptomen die je ziet bij je paard zijn een spiegeling van jou innerlijke ik. Dus als jij een paard hebt dat moeilijk ademt kun je jezelf afvragen waarom je jezelf geen ruimte geeft om te ademen. Of misschien verstik je jezelf door te veel verantwoordelijkheid op je te nemen of andere mensen hun verantwoordelijkheid ontneemt. Of misschien ontneem je je paard zijn verantwoordelijkheid door hem te verstikken met liefde.


Dit zijn allemaal mogelijkheden om bij jezelf te onderzoeken naar bewustzijn en ontwikkeling.

Diarree heeft weer te maken met angst en weglopen van zaken.

Huid met innerlijke irritatie, het niet uiten of durven uiten van potentiele energieen

Symptomen komen en gaan en kun je met acupunctuur in balans brengen. Door te balanceren dring  ook steeds dieper in de lagen die leiden naar de uiteindelijke wortel en dieper inzicht.Een paard oordeelt niet en denkt niet in goed of slecht. Een paard voelt en heeft een natuurlijke neiging om balans na te streven.

Balans is mogenlijk wanneer alles in harmonie is. De eigenaar, de omgeving, de voeding, de kudde....alles heeft met evenwicht te maken.

Hoe beter jij jezelf leert kennen en je energie kunt kanaliseren in het "hier" en "nu" , hoe makkelijker jij het voor je paard maakt om balans te houden in zijn systeem.

'
De spiegel van de ziel

               An Scáthán ar

                          an anam'