katten


Tir Nan Og Stables

                                                                                                                                      Land of the Ever Young

Dogs and Cats
           


Op onze hoeve ontbreken ook de katten niet, altijd een gezellige bedoeling en ze houden je graag gezelschap.


Onze katten;


Sammy onze Bomma!


Onze echte lieve nep siamees! Sammy is geboren uit een mix van een boerderijkat met hoogst waarschijnlijk als papa een siamees. En daaruit is dit prachtige resultaat geboren, een mooie volle siamees uitziende kat. Onze Sammy is een echte kroelkont en loopt altijd buiten rond de stallen en weides. Sammy praat als een echte siamees ook doet, ga met haar babbelen en je krijgt antwoord. Wederom een enorm lief en aanhankelijke dame, Sammy is met ons meeverhuist zo'n 13 jaar terug vanuit Nederland, en heeft hier haar draai heel goed gevonden en geniet van al het moois de natuur hier te bieden heeft. Inmiddels is ze aardig op leeftijd deze lieve dame is al 17 jaar.

Flower Power


Ja u leest het goed, officieel is haar naam Flemano's Flower Power met nog wat er achteraan maar voor ons is ze 'Flower' .

Flower is een Maine Coon en een echte schat van een kat, ondanks onze vijf jonge kinderen welke moeten leren om te gaan met dieren blijft zij heel geduldig en altijd lief. Ondanks dat ze wel eens aan haar staart word getrokken door de jongste zal ze nooit krabben of bijten, ze verkiest ervoor om dan gewoon weg te gaan.


Ik ben altijd erg oplettend als het op de dieren in huis aan komt dat mijn kinderen weten hoe ze om horen te gaan met dieren. Uiteraard hoort hier een leerproces bij waarbij er soms dingen gebeuren die voor de dieren of de kinderen niet leuk zijn.

Maar onze Flower is echt een bijzondere dame en ik sta er keer op keer van versteld hoe zij dit soort dillema's aanpakt.


Geweldig dat er zulke dieren bestaan die het zo goed met ons voorhebben.. Flower is ook een aanhankelijk poes, aai haar en ze begint te kwijlen omdat ze dit zo fijn vind. Komt er iemand bij ons binnen die ze niet kent goh! dan nemen we die toch even in beslag, hetzij door op de tafel onder je neus te gaan zitten. Of door middel van pootjes geven de aandacht op zich te vestigen. Het siert haar bijzonder en geeft soms leuke situaties.


Spelen goed daar ben is soms ook wel voor in hoor!