Hoevebewoners


Tir Nan Og Stables

                                                                                                                                      Land of the Ever Young

Ducks

      and

  Chickens
           Enorm gelukkig mogen wij ons prijzen met schatten van "pokkies" en fleseendjes. En wat heerlijk zoveel gezellige familieleden erbij.


Guus en zijn harem


Ja u leest het correct Guus of beter Guusje met zijn harem dames. Sinds de komst van onze pokkies zijn de kinderen elke dag bezig om hun kippies en eendjes te verzorgen. We hebben een moeilijke start gehad met onze kippies, het bleek dat onze Lulu ook graag kip lustte. Daar hadden we onze kippies natuurlijk niet voor gekocht. Spijtig genoeg moeten we overdag onze Lulu in een ren laten om herhaling te voorkomen. Want terwijl dit gebeurde waren de kinderen erbij en de paniek was enorm groot.  Ook van mijn kant. Maar na een niet zo'n leuke start genieten we nu dubbel en dwars van onze Guus en zijn dames.


Wat een gezelligheid en levendigheid, we hebben voor de cochin kipjes gekozen omdat ze gemakkelijk tam te maken zijn. Maar ook lopen er een zijdehoentje en zijdehoentje kriel bij ook tam. Alle kipjes hebben een naam alhoewel er vier cochin krulletjes lopen en deze wat moeilijker uiteen te houden zijn.

Zo is er Hannie, Pluisje, Rosa, Betsy, Muffin, Brownie, Katootje, Klaartje en Guus.
 De Loopeendjes


Zo was er Paco en Lavendel daarmee begon ons eendenavontuur. Twee jonge tamme loopeendjes, prachtige dieren en zo fijn om in de buurt te hebben. Helaas geheel onverwacht lag onze Paco ineens dood in de ren. Op geheel onverklaarbare wijze... Lavendel bleef alleen achter en miste Paco enorm. Dus wij op zoek naar gezelschap voor Lavendel. Deze werd gevonden in Alfred en Katrien zij waren opgevoed door iemand in Nederland in de achtertuin. Helaas werd de ruimte daar te beperkt en alhoewel de eigenaresse het enorm moeilijk vond afscheid te nemen. Vond ze het de juiste keuze om ze meer ruimte en vrijheid aan te bieden bij soortgenoten.


Ook kwam Madeliefje er nog bij, haar hebben we op een kinderboerderij in Den Bosch opgehaald.


En zo hebben we een leuk groepje eendjes. De kipjes en de eendjes leven samen in een omheinde ren en ter zijner tijd krijgen de eendjes hun eigen ren. Eendjes zijn net varkentjes.. ze houden ervan om in de modder te wroeten op zoek naar beestjes. Maar je mooie groene ren veranderd in een waar modder paleis waar je met gevaar voor eigen leven door heen moet gaan en op moet letten niet uit te schuiven. Is het droog dan gaat het wel.. je moet ze eens bezig zien, ze hebben niets liever dan water en zand. Ze zien er dan vaak ook uit als varkentjes helemaal onder de modder. Gelukkig  hebben een zalig vijvertje waar ze zich dan zo weer in schoon wassen, want ook al meent men dat loopeenden geen water nodig hebben ze houden er enorm van. Net als naaktslakken, elk seizoen rapen we hier elke ochtend naaktslakken om aan de eendjes te voeren mjam!


madeliefje