ihf1


Tir Nan Og Stables

                                                                                                                                      Land of the Ever Young

Mijn opleiding:"Integrated Horsemanship

                  Filosofie"           


De opleiding is erg breed en biedt naast rijden, anatomie en leren lesgeven nog veel meer.  Het is een holistische opleiding en al die dingen die mij altijd zo geboeid hebben komen aan bod o.a homeopatie, bachbloesemremedies, chinese elementenleer, energetisch werken met je paard, Integrated grondwerk, lange lijnen, lange teugel en zo kan ik nog even door gaan.


Zowel paard als mens worden onder de loep genomen anatomie , bio dynamica, spierstelsel, zenuwstelsel.... Het is één groot leerproces voor ons als mens in samenwerking met onze paarden.


Ik ben daardoor al een heel andere persoon geworden, minder onzeker, durf te praten in een groep, durf op te komen voor mijn mening, een liefdevoller  mens met nog meer respect voor mijn paarden maar ook voor mijn omgeving.  In de afgelopen drie jaar heb ik zo enorm veel geleerd en ben ik zo enthousiast geworden dat ik alleen maar meer wil leren de honger naar kennis is altijd al groot geweest, maar dat kleine smeulende vlammetje is een grote intens brandende vlam van verlangen geworden, een verlangen om mens en paard te helpen en deze prachtige filosofie een warm hart toe te dragen.


Een verlangen om het wezen paard te leren begrijpen leren aan te voelen en het juiste voor onze paarden te doen. Ik geef al jaren les, nu op een geheel andere wijze, een methode welke voor onze paarden heel begrijpelijk is 'via lichaamstaal" . En het is een overweldigend gevoel als je dit op je paard gaat uitoefenen. Mijn Tinker Boy met wie ik al zoveel jaren 'dressuur' gereden heb had toen ik op deze methode begon te rijden zoiets van he he eindelijk dit begrijp ik tenminste. En kreeg van hem echt het gevoel van opluchting. Maar ook het rijden gaat veel gemakkelijker geen obstakels meer en geen hulpen moeten vergroten om tot het doel te komen. Alles gaat nu veel meer met gevoel en liefde en respect naar mijn paarden toe.


Een goed voorbeeld zijn mijn andere paarden in de rijles, zij gaven mij een gevoel van herkenning en erkenning, en er is geen groter geschenk dan dat .Paarden die tijdens de rijles bij je komen en bijna een dank je wel op je matje komen leggen dit gevoel geeft mij kracht en enthousiastme..


Het is geen simpele methode en wellicht zal men er in het begin moeite mee hebben. Het vergt van de ruiter concentratie, en gevoel. Gevoel over zijn eigen lichaam, de beheersing hiervan, de erkenning van de eigen beperktheden en die van het paard. Voor mij is deze methode de manier om heel verfijnd te kunnen werken zonder dat dit zichtbaar is ik kan natuurlijk hier op deze webpagina een uitleg gaan geven maar wellicht zou dit een verhaal zonder einde worden en moeilijk uit te leggen omdat dit om mijn gevoel gaat.


Graag nodig ik u dan ook uit om de website van de IHF te gaan bezoeken om de gedachtengang achter deze methode te leren kennen. En als u nieuwsgierig geworden bent kunt u altijd een proefles aanvragen zodat u eens op een paard deze mooie methode kunt voelen. En het is ook mogelijk om kennismakingsdagen te volgen bij de IHF.


website; Integrated Horsemanship Filosofie klik>> hier<<
>>>>naar boven<<<<