over 2


Tir Nan Og Stables

                                                                                                                                      Land of the Ever Young

Over Ons

graag stellen wij ons even voor, beide hart-werkende mensen met een passie!


 " ár Paisean "

Nadat we onze boerderij gekocht hadden veranderde er veel in ons leventje, we waande ons in het paradijs met onze mooie boerderij en de ruimte. Door hard te werken, konden er diverse dingen gerealiseerd worden. Er kwamen vier mooie boxen, een piste met verlichting. Inmiddels was ik mjin Tinker 'Blue Boy 'aan het trainen wat niet altijd gemakkelijk was. Hij was zo rustig en kalm dat hij niet snel onder de indruk was van alles wat we van hem vroegen.Maar met wat pure wilskracht en een positieve aanpak.


Na een lastige start groeide Boy uit tot een zéér veelzijdig paard met een megakarakter een paard uit duizenden! De vraag kwam uit het dorp of we ook rijlessen gaven. Na mijn reeds vele gevolgde cursussen en ook een basiscursus orun dacht ik goh! waarom niet. Toen was het hek van de dam,  ik had destijds een 32 urige werkweek en daarnaast kwamen er de rijlessen bij wat uitgroeide naar in totaal 50 kids welke met veel plezier kwamen paardrijden. Uiteraard konden we dit niet meer af met één enkel paard en werden er uiteindelijk nog twee tinkermerries bij gekocht en twee kleine pony's.


Doordat we zo groeide werd ons jasje te klein en na veel wikken en wegen zijn we toen op zoek gegaan naar een ander locatie, eerst werd er in Nederland gezocht maar dit was gewoonweg niet te bekostigen. Toen zijn we gaan zoeken in de naburige landen zoals Duitsland en België.. Uiteindelijk zijn we terecht gekomen in België, waar we eerst een ander huis op het oog hadden. Maar doordat dit niet doorging en we in hetzelfde weekend de gelegenheid kregen om de locatie te bezoeken waar we nu zitten, werd het uiteindelijk onze kleine kempische hoeve in het prachtige Lommel. 


Ook hier hebben we uiteraard een tijd nodig gehad om te starten, naast rijlessen geven kwam er de Tinkerfokkerij bij en sinds 2003 zijn we officieel als bedrijf opgestart met onze B&B... Nu vele jaren later en een bom aan ervaring zijn we de rijlessen gaan afbouwen, met name omdat ik het belangrijk vind om ook voldoende tijd aan mijn gezin te wijden. Maar ook om zelf weer meer met mijn paarden bezig te zijn op mijn manier en hier mezelf in te blijven  ontwikkelen.


Het bedrijf wordt gerund door Geert en Sandra.


Geert is werkt bij Aquafin en Sandra  is thuisblijvende 'mama' van vijf  kids, en runt de B&B..


Beide werken we hard, om dit plekje tot onze droom te verwezelijken.. we wonen hier op een werkelijk prachtige plek, veel ruimte, rust en natuur. Bosgebied de Most voor de deur, aanlooproute naar het ruiterroutenetwerk en de fietsroute voor de deur.


                                                                                                                                                                                                                       >>>naar boven<<<