Tinkers


Tir Nan Og Stables

                                                                                                                                      Land of the Ever Young

Onze Tinkers

                    'forever love'
    ' Go deo Grá '


Op deze pagina zullen wij onze Tinker voorstellen één voor één zeer speciale paarden. Op dit moment worden er geen rijlessen meer gegeven. En genieten onze Tinkers van een welverdiend pensioen. Al onze paarden mogen hun oude dag hier slijten, en krijgen zij de best mogelijke verzorging.

Blue Boy


Blue Boy is mijn allereerste Tinker, gekocht bij één van de eerste handelaren in Hoenderlo. Destijds nu reeds 18 jaar geleden heb ik deze kleine tinkerruin gekocht als opvolger, voor mijn andere paard waar ik door angst niet meer mee kon rijden.


Boy is een ontzettend brave, rustige en goedmoedige tinker en hij betekent alles voor mij. Samen met hulp van een instructrice heb ik Boy ingereden wat niet altijd gemakkelijk was. Omdat hij zo braaf was was hij soms ook gewoon niet voorwaarts en kostte ons dit de nodige moeite om hem actief te krijgen.


Maar de aanhouder wint, en door net iedere keer een beetje over de grens te rijden van zijn kunnen creërde we een Tinker met conditie! Tuurlijk waren er ook wel een struikelblokken, maar ik zou het zo weer over doen.


Ik heb al zoveel met dit paard gedaan en meegemaakt, overal voor in te zetten. Hij is o.a. Sinterklaaspaard geweest, liep voor de fanfare uit, heeft als gildepaard gelopen, heeft aan vele shows meegedaan, als stand paard gedient, voor de koets gelopen noem maar op.


Hij is niet meer weg te denken uit mijn leven en heeft ook op mentaal vlak veel heel veel voor me gedaan. Sinds vorig jaar, is er besloten om hem niet meer te gebruiken voor onze rijlessen omdat hij dat absoluut niet leuk vond. Het werken met mij doet hij met plezier en hij gaat ook nog mee naar de opleiding tot Integrated Horsemanship Instructor,   maar daarnaast hebben wij hem deels op pensioen gezet.


Waarom? Jammergenoeg kampt Boy al meer dan 10 jaar met luchtweg problemen, een soort hooikoorts allergie.. Hij kan niet tegen stof, maar heeft ook problemen bij het overschakelen naar een ander seizoen. Met name het zomerseizoen is niet prettig voor hem alles begint in bloei te komen en ook de pollen in de lucht zijn belastend voor zijn luchtwegen.


Ik heb het hier erg moeilijk mee gehad om hem los te laten, en te accepteren dat hij niet meer zo kan als dat ik zou willen. Ik zou niets liever wensen dan dat hij volledig gezond zou zijn en we samen nog zoveel leuke momenten zouden kunnen beleven. Maar hij heeft toch al een mooie leeftijd van 21 jaar.


Boy is onder behandeling bij een accupuncturiste Saskia Voeten van Innerforce, hij heeft hier veel baat bij. Met aangepast voer en behandeling is hij nu in de winterperiode nagenoeg klacht vrij. Maar nu de lente eraan komt merk je dat er een overgang plaatsvind. Ook hier moet hij weer doorheen, zie het als een vicieuze cirkel het hele jaar door waar hij telkens weer tegen dezelfde klachten aanloopt al gelang de seizoenen verstrijken.


Hij blijft mijn Boyke, ik hou zielsveel van dit bijzonder Paardje.. en zijn welbehagen is van groot belang.


Ailynn zal de opvolger van Boy worden, hij is nu vijf jaar en is bij ons geboren. Hij is een nakomeling van Maddy en Mr.Bandit. Zijn kleur heeft hij  van de papa.. Ailynn gaat binnenkort beleerd worden in het tuig. Hij is rustig aan uitgegroeid tot een enorm werkwillig en lief paard. Met hem is grondwerk zo fijn, zijn energie cirkel is groot en hij is gevoelig voor de kleinste signalen. Ik ben nu al trots op dit mooie ventje.


                                                                                                 

>>>>lees verder - Shirramore<<<<       

>naar boven<