Dogs and Cats

Dogs and Cats
           


Onze hoeve zou niet compleet zijn zonder nog andere gezellige bewoners. En wie weet leiden onze toekomstplannen ons tot een heuse kinderboerderij. De wens is er om naast de B&B ook nog een eductieve kinderboerderij te starten en zo kinderen dichterbij de kern van het leven te brengen.


Onze Honden;


Lulu


Na reeds enkele honden te hebben 'versleten' hebben we onze Lulu gevonden als waardige opvolger voor onze vorige grote hond. Lulu is een kruising van een Berner Sennen en een St. Bernard, een schat van een hond ontzettend lief voor onze Kids maar waakzaam!  Lulu houd van wilde spelletjes doen met onze Old Englisch Bulldog Angel, de hele dag is zij actief in de weer met rennen, spelen dingen onderzoeken.. Ze houd ervan om in de sneeuw te spelen en te liggen rollen.. maarja wat wil je met in je genen een St. Bernard en zo'n giga dikke pels in de winter.

Angel,


Angel is onze 'Miss Piggy'ons varkentje, er zijn veel mensen die ons bezoeken die of haar mooi vinden of lelijk. Ach het dier heeft zichzelf zo niet gemaakt hoor. Angel is een 'old englisch bulldog' voor enkele jaren  terug was dit nog geen officieel ras. De old english bulldoggen worden terug allemaal wat langer gefokt, de kenmerken van een echte engelse bulldog zijn de hele korte neusjes (waardoor veel ademhalingsproblemen ontstaan), de korte benen, de zware lichamen..


Bij de old englisch tracht men dit net allemaal wat beter voor elkaar te krijgen om zo minder problemen te krijgen. Dus terug dieren met een betere neusgang (langer) , hoger op de poten zodat dat zware lichaam in verhouding gedragen kan worden (denk anders aan snelle slijtage van de gewrichten) en door hogere poten ook geen buiikjes die nog over de grond gaan, wat ook weer tot problemen kan leiden.


Onze Angel is een vrolijke stoere dame, die haar mannetje staat want zij is de dominante van de twee dames. Dus formaat doet er niet toe, alhoewel Lulu in een leeftijd is dat ze die dominantie gaat proberen uit te zoeken staat Angel stevig op haar poten.


Angel is niet zo'n knuffelhond als Lulu, ze houd wel van aandacht maar kroelen met haar is anders als bij Lulu omdat ze zo klein van stuk is en een heel ander soort vacht heeft. Lulu heeft veel heel veel haar en is lekker zacht terwijl Angel kort stekelig haar heeft. Angel houd van aandacht en aaien, maar niet om de hals vallen..omdat daar haar dominantie dan naar boven komt , als je haar te snel benaderd om te komen aaien en je aait haar achter haar oren nogal stevig dan heeft ze dit niet graag.


Desondanks is onze Angel een schat van een hond, ze heeft zo de eigen-aardigheden van een bulldog dus ze houd niet van koude en  als het te warm is dan ligt ze de ganse dag plat. Maar op zich is Angel een heel actieve en speelse hond, wij zien onze twee honden altijd graag spelen.En gelukkig kan ik ze hier de ruimte bieden die ze daarvoor nodig hebben.